Yoga

Yoga betekent letterlijk verbinding. In het leven van de moderne mens is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. Door Yoga leren we het evenwicht weer te herstellen. Je leert luisteren naar je eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. Het resultaat van een yogales is dat men zich diep ontspannen kan voelen.

Yin Yoga

Het gaat er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spierspanning loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Het effect is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam. Het activeren van bindweefsel kan de weerstand verbeteren en bevordert, indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Het is geschikt voor elk niveau. Lenig of niet, oud of jong, sporter of beginner. Jij doet de houding zoals jouw lichaam het toelaat. De houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd en worden ca. 3 minuten aangehouden zodat je meer tijd hebt om je grenzen te verkennen en te verleggen. Hierdoor krijgt de les een meditatief karakter.

Restorative Yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Met deze yogavorm wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam aangesproken. Dit kan nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je lichaam kan veel meer dan je denkt, alleen moet je het wel de rust en oefening geven die het nodig heeft. Omringd door kussens en dekens kun je een heerlijke ontspannen houding aannemen en 10-15 minuten in verblijven om alle spanning los te laten. Deze les staat vanaf januari vast op het rooster.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een staat van bewuste diepe slaap. Het is een diepe vorm van meditatie. Het betekent letterlijk ‘De slaap van de yogi’.

Je verlaat de waakstaat, gaat door de droomstaat heen en je landt in de diepe slaapstaat. We focussen de aandacht langs het lichaam en de adem om uiteindelijk diep in de stilte te komen. De bewuste diepe slaap. Een staat van alleen maar  ‘zijn’.

Yoga Nidra wordt als evenement regelmatig op de vrijdagavond aangeboden en staat vanaf januari vast op het rooster.

Easy Flow Yoga

Dit is een rustige flow les waarbij het zal gaan om verlenging en versterking van de spieren, meer flexibiliteit en balans.

Er komen diverse yogastijlen aan bod. Deze les staat vanaf januari op het rooster.

Chakra Yoga

Deze Yin/Yang yogales richt zich op houdingen en oefeningen met als doel jouw energie te leren sturen naar specifieke gebieden in je lichaam. Je leert zekerheid, vertrouwen, zelfvertrouwen, kennis en geluk in jezelf te creëren.

Deze les staat vanaf januari vast op het rooster.

Stoelyoga

Stoelyoga is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd en/of conditie. Zeker ook geschikt voor ouderen die niet meer op een mat kunnen plaats nemen of mensen die een blessure/beperking hebben.

Stoelyoga is zeer geschikt op de werkvloer om tijdens de werkdag even te rekken en te strekken. Vraag me naar de mogelijkheden voor stoelyoga bij jou op je werk.

 

​Locatie

FeelGood Studio Hoofddorp

Bandholm 13 (achtertuin!)

Hoofddorp                                    

Aanmelden

Meld je hier aan voor de les

Lesrooster​:

Maandag  20.00 - 21.00  Yin Yoga

Dinsdag    20.00 - 21.00  Yin Yoga

Vrijdag      09.30 - 10.30  Yin Yoga

                  13.30 - 14.30  Stoelyoga   

 

Lesrooster vanaf januari:

Maandag       20.00-21.00   Yin Yoga

Dinsdag         09.00-10.00   Easy Flow Yoga   
                       19.00-20-00   Yin Yoga    

                       20.30-21.30   Yoga Nidra

Donderdag    09.00-10.00   Chakra Yoga

                       19.00-20.00   Restorative Yoga

                       20.30-21.00   Yoga Nidra

Vrijdag           09.00-10.00   Yin Yoga

                       10.30-11.30   Easy Flow Yoga

                       13.30-14.30   Stoelyoga

 

Regelmatig worden er workshops of extra lessen georganiseerd. Kijk daarvoor op RESERVEREN en volg onze facebookpagina

FeelGood Yoga en Massage

Margot van Ramesdonk

Bandholm 13

2133DG Hoofddorp

info@feelgood-yoga-massage.com

  • Facebook Social Icon

c 2019 FeelGood Yoga en Massage

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon