Yoga

Volg nu online lessen, lekker thuis op een moment dat het jou schikt.

Dit kan nu via het platform

FeelGood Yoga Online

Wil jij op een laagdrempelige manier yoga beoefenen dan zit je bij ons goed. In de knusse studio waar slechts plaats is voor maximaal 6 deelnemers zul je je snel op je gemak voelen. Alle lessen zijn geschikt voor ieder niveau en elke leeftijd en na afloop wordt er tijd genomen voor een kopje thee met elkaar waardoor de sfeer heel persoonlijk is.

 

Yoga betekent letterlijk verbinding. In het jachtige leven van tegenwoordig is de balans tus­sen lichaam en geest vaak verstoord. we worden overspoeld door prikkels en staan altijd maar 'aan' waardoor onze hersenen overuren maken. We vergeten tegenwoordig te voelen en te zijn. We missen daardoor de signalen die ons lichaam ons afgeeft als er een disbalans ontstaan. Liefst onderdrukken we de klachten met een pilletje. Uiteindelijk zullen de signalen en ook de klachten ernstiger worden met de kans op ziekten, zowel lichamelijk als mentaal.

Door Yoga leren we het evenwicht weer te herstellen. Je leert weer luisteren naar je eigen lichaam. Yoga gaat over bewustwording, zien en voelen wie je werkelijk bent. Het resultaat van een yogales is dat men zich diep ontspannen kan voelen.

Yin Yoga

Het gaat er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spierspanning loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewrichten in het gebied waar je de rek voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. Yin yoga is de manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Het effect is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam. Het activeren van bindweefsel kan de weerstand verbeteren en bevordert, indien van toepassing, een sneller herstel na fysieke of mentale problemen. Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Het is geschikt voor elk niveau. Lenig of niet, oud of jong, sporter of beginner. Jij doet de houding zoals jouw lichaam het toelaat. De houdingen worden zittend of liggend uitgevoerd en worden ca. 3 minuten aangehouden zodat je meer tijd hebt om je grenzen te verkennen en te verleggen. Hierdoor krijgt de les een meditatief karakter.

Restorative Yoga

Restorative Yoga betekent letterlijk ‘herstellende yoga’ of ‘vernieuwende yoga’. Met deze yogavorm wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam aangesproken. Dit kan nodig zijn na of in een periode van fysieke of geestelijke overbelasting. Je lichaam kan veel meer dan je denkt, alleen moet je het wel de rust en oefening geven die het nodig heeft. Omringd door kussens en dekens kun je een heerlijke ontspannen houding aannemen en 10-15 minuten in verblijven om alle spanning los te laten.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een staat van bewuste diepe slaap. Het is een diepe vorm van meditatie. Het betekent letterlijk ‘De slaap van de yogi’.

Je verlaat de waakstaat, gaat door de droomstaat heen en je landt in de diepe slaapstaat. We focussen de aandacht langs het lichaam en de adem en samen met visualisaties zul je uiteindelijk diep in de stilte komen. De bewuste diepe slaap. Een staat van alleen maar  ‘zijn’.

 

Chakra Yoga

 

Deze Yin/Yang yogales richt zich op houdingen en oefeningen met als doel jouw energie te leren sturen naar specifieke gebieden in je lichaam. Je leert zekerheid, vertrouwen, zelfvertrouwen, kennis en geluk in jezelf te creëren.

Stoelyoga

Stoelyoga is een hele laagdrempelige vorm van yoga. Een Stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen op een stoel. Stoelyoga is een rustige bewegingsvorm en voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd en/of conditie. Zeker ook geschikt voor ouderen die niet meer op een mat kunnen plaats nemen of mensen die een blessure/beperking hebben.

Stoelyoga is zeer geschikt op de werkvloer om tijdens de werkdag even te rekken en te strekken. Vraag me naar de mogelijkheden voor stoelyoga bij jou op je werk.

 

​Locatie

FeelGood Studio Hoofddorp

Bandholm 13 (achtertuin!)

Hoofddorp                                    

Aanmelden

Meld je hier aan voor de les

 

Lesrooster:

Maandag       20.00-21.00   Yin Yoga

Dinsdag         09.00-10.00   Yin Yoga
                       19.15-20.15   Yin Yoga    

                       20.45-21.30   Yoga Nidra

Donderdag    09.00-10.00   Chakra Yoga

                       19.15-20.15   Restorative Yoga

                       20.45-21.30   Yoga Nidra

Vrijdag           09.00-10.00   Yin Yoga

                       13.30-14.30   Stoelyoga

 

Regelmatig worden er workshops of extra lessen georganiseerd. Kijk daarvoor op RESERVEREN en volg onze facebookpagina

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

FeelGood Yoga en Massage

Margot van Ramesdonk

Bandholm 13

2133DG Hoofddorp

info@feelgood-yoga-massage.com

  • Facebook Social Icon

c 2019 FeelGood Yoga en Massage